Вашата кошница
0 продуктa, Oбщо : 0,00 лв
Вашата кошница е празна
Продукт

Екстракт от Алое вера

gel aloe vera3Алое Вера е известно като "чудотворно" лечебно растение. В Древен Египет са се прекланяли пред лечебната му сила, даряваща здраве, красота и дълголетие. В наши дни много научно изследователски институти по цял свят експериментират и анализират съставките на Алое Вера. Резултатите са невероятни: със своите над 200 биологично ценни съставки, съдържащи се в екстракта му,Алое Вера си спечелва прозвището "Растение на безсмъртието".

Гелът Алое Вера е един от най-ценните източници на витамините Е и С и единственият растителен източник на витамин В12.

 

Листът на Aloe Vera може да се раздели на кожица и мека вътрешност. От кожицата може да се получи жълтеникав на цвят латекс имащ дразнещ, лютив-горчив вкус и силни слабителни свойства, ако се приема вътрешно.
Меката вътрешност обаче съдържа голямо количество вода, в която са разтворени хранителни вещества и биологично активни субстанции, служещи, както за възстановяване, така и за оздравяване (зарастване) на растителните тъкани. Именно този гел, когато се приготви по правилна технология, с минимално замърсяване с алоин, при редовно използване оказва „вълшебно” действие върху здравето.
Измежду продуктите, произвеждани от различни фирми е необходимо да се различават продукти, приготвени от цели листа или само гел от вътрешността.   Гелът, предложен на нашия сайт се прави само от вътрешността на листата на алоето. Процесът на отстраняване на кожицата на листата е изцяло ръчен и изключително трудоемък.   

Top